Auto/Motor

Auto Coating

Auto coating

Autocoating, soms ook wel het kleuren van uw auto genoemd, verwijst naar het aanbrengen van een beschermende laag op uw voertuig op verschillende manieren, bijvoorbeeld om het te beschermen tegen weersomstandigheden. Dergelijke coatings kunnen variëren van carnaubawas tot levenslange lak, en van algicide tot chroom. Afhankelijk van waar u woont en/of hoe u met uw auto rijdt, kan de buitenkant van uw auto regen, sneeuw, vuil, insecten, zonlicht, zure regen en een aantal andere verontreinigende stoffen opzuigen. Naarmate uw auto ouder wordt en veel van deze elementen zich ophopen, ontstaat er oppervlakteoxidatie. Dit leidt tot gebieden die letterlijk zijn vervaagd als gevolg van de aanwezigheid van de verontreinigingen. In dit artikel bespreken we auto coating in detail, en vertellen u wat het is, hoe het wordt gedaan, en wat het betekent.

Laten we meer te weten komen over auto coating. Als u het eens bent over de producten die u op uw auto wilt laten aanbrengen, laten we dan eens praten over het soort producten dat u wilt gebruiken. Bent u geïnteresseerd in het in de was zetten van uw auto, of wilt u een sealant? Wat dacht u van een beschermende top-coat of lakverzegeling? Laten we het eens hebben over de verschillen tussen deze verschillende producten en wat ze allemaal doen.

Waxen is de meest voorkomende coatingtechniek voor auto’s. Wax wordt aangebracht als een laatste stap om de lak van de auto te beschermen tegen verontreinigingen. Wax is een vloeibare formule die gewoonlijk met een kwast over de lak van de auto wordt aangebracht. Traditioneel bevat autowas een mengsel van natuurlijke en synthetische chemicaliën, maar meer recent zijn deze ingrediënten meestal synthetisch. Het soort wax dat wordt gebruikt, hangt af van de zorg die de eigenaar aan de auto besteedt. Typische toepassingen van wax zijn: auto’s verschepen, carrosseriewerk, servicecentrum, autotentoonstellingen, Slow Wax, Speed Wax, en Black Magic.

In tegenstelling tot wat het grote publiek denkt, zijn lakverzegelingsmiddelen geen verfwas. Het zijn verschillende producten, die worden gebruikt om de gelakte oppervlakken van auto’s, vrachtwagens, bestelwagens en SUV’s te beschermen. Ze zijn meestal duurzamer dan wax omdat ze beter bestand zijn tegen corrosie. Wanneer ze in direct zonlicht worden aangebracht, hechten een aantal moleculen in het lakproduct zich aan de lak, wat resulteert in een duurzamere en mooiere afwerking. Sealants worden meestal gebruikt als waterafstotende producten, en als u ze op het lakwerk van uw auto aanbrengt, bieden ze u een betere bescherming tegen waterschade. Sealants zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder ambers, oliën en vloeistoffen.

Het laatste type coating is exclusief voor de automobielsector, en wordt kleurcoating genoemd. Kleurcoatings zijn vetten, smeermiddelen, primers en andere chemische middelen die op uw voertuigen worden aangebracht. Deze producten worden in de eerste plaats gebruikt om een uniform en mooi uitzicht te creëren op verschillende oppervlakken, omdat die bij het lakken moeilijker te creëren zijn. Zoals u zich kunt voorstellen, zijn ze vrij kostbaar, en over het algemeen alleen gekozen door professionals.

Het is belangrijk om te onthouden wanneer we het hebben over auto coating technieken dat de tijd die u neemt met uw toepassing zal bepalen of uw auto wax de gewenste resultaten houdt of niet. Er zijn drie algemene technieken: harden, schimmelvertragend, en chemische v boutbescherming. Harden is een aanzienlijk duurdere techniek, omdat het de blootstelling aan temperaturen en chemicaliën is die ervoor zorgt dat de wax hard wordt, maar het is wel de moeilijkste om te bereiken. Veel waxen die door middel van harden worden aangebracht, hebben last van een enigszins blauwachtige tint. Het harden van wax wordt over het algemeen toegepast bij voertuigen die lang blootgesteld blijven, zoals raceauto’s. Er is een mythe dat het slecht is wanneer het over een zwarte lak wordt aangebracht. Voor het waxen van auto’s die al zwart gekleurd zijn, hangt het effect van het klimaat op de wax af van de hoeveelheid donkere tint op de auto zelf onder de wax. Omdat in verschillende landen verschillende waxen worden gebruikt, zal de kwaliteit van de wax variëren, evenals de mate van bescherming die hij biedt.

De zwakste en meest voor de hand liggende onder de coatings zijn de vloeibare en de polymeercoatings. Beide coatings worden op vrijwel dezelfde wijze op voertuigen aangebracht. Ze bevatten beide natuurlijke en synthetische kleurstoffen, en ze worden beide geclassificeerd als semi-metallic. Het zijn verschillende soorten kleurstoffen, maar het niveau van bescherming dat zij bieden is vergelijkbaar. De allereerste lagen van de vloeibare coatings waren meestal bestemd voor de duurzaamheid van panelen en/of een glanzende afwerking. De polymeren kunnen minder bestand zijn tegen de ultraviolette stralen van de zon. Onder de industriële wassen worden de polymeerwassen veel gebruikt, vanwege hun opmerkelijke reflecterende eigenschappen. Deze was biedt een uitstekende kleurechtheid en visuele helderheid. De modernste coatings zijn niet noodzakelijk de beste, volgens veel consumenten. Zij worden gemaakt van goedkope basisverbindingen van silica en andere organische materialen. De technologie van de basislaag wordt gemakkelijk aangetast door de hitte van de zon, en verslechtert in een hete omgeving.

 

lees meer

Paint protection film (new)

Anti steenslag folie (new)