Auto/Motor

Hoe berekent u de juiste contactoppervlakmaat?

Mx verlengde achterbrug 65cc

Veel crossmotoren zijn ook uitgerust met een stille of geruisloze achterbrug. De stille mx verlengde achterbrug 65cc heeft geen servo of pomp en wordt in plaats daarvan aangedreven door een batterij en wikkelingen. De batterij wordt opgeladen door een riem en is de enige kracht die op de achterwielophanging werkt. Deze stille achterbrug weegt minder dan 10 kg en wordt onder de motor gemonteerd, direct achter de koppen.

Hoe bereken je de oppervlakte van het contactvlak?

De afstand tussen de contactvlakken is de breedte van de mx verlengde achterbrug 65cc . De oppervlakte van de mx verlengde achterbrug 65cc wordt gegeven door:

pasta bevroren in ijspoel Deze vergelijking kan wiskundig opgelost worden als:

2(sneeuw,sneeuw) = 0,

die kan worden vereenvoudigd tot

EDV = len(ijs,ijswijn)

Als EDV = 0 dan is er geen significante temperatuursverandering. Daarom is de meest haalbare manier om het juiste contactoppervlak te kiezen:

afstand tussen de contactvlakken = temperatuurverandering in de ijsafzetting

Als u dus de minimale verandering in uw tractie wilt bij het remmen op ijs (0 EDV), dan moet de contactvlakgrootte van banden met een klein contactoppervlak (P mini = P max /P min )/2 zijn.

De relevantie van de grootte van het contactvlak voor de extreme belastingscyclus wordt gegeven door:

grootte = min. breedte contactvlak/2

Als bewijs van de eenvoud van de bovenstaande vergelijkingen is een tweede vorm van vergelijking mogelijk:

size = len(inlaatspruitstuk,inlaatkop,vooras) / len(vooras,alling as)

Waarbij de variabele “grootte” de grootte is van het overlappingsgebied dat nodig is om de motor bij het gegeven toerental te laten draaien. Deze vergelijking is het minimale contactoppervlak, en wordt gewoonlijk gecontroleerd tijdens het inrijden.

Een andere factor die van belang is voor het afstellen van de lengte van de achterbrug is de offset van de achterbrug ten opzichte van de referentieas. Om de juiste offset te verkrijgen, is het noodzakelijk om:

– inclusieve lijst van onderdelen en fabricagedatum van het onderdeel in kwestie offset = (omw/min * hoogte van de stoel) /25

Hier is het toerental de huidige rotatie van de krukas, de hoogte van de zitting wordt gebruikt om het toerental te vinden waarbij de krukas op de krukas kan draaien.

De bovenstaande vergelijking kan worden vereenvoudigd tot:

grootte = tpm * (25,0 + 0,09 *(grootte van de motorvelg) + 0. Recessiesnelheid van de krukas /100.

Het optimale scenario voor een gegeven motorgrootte en velgmaat is dan ook dat het begintoerental aan de krukas op een hoogte van (100 – (motorgrootte))/100 ligt.

Rekening houdend met het bovenstaande, kan men tot de volgende ruwe schatting komen:

Voor een motor van 52 pk moet het aanvangstoerental rond de 750 rpm worden ingesteld.

Naverbrander en magere verbranding omrekeningsfactoren in aanmerking genomen, de optimale initiƫle boost pressure ratio = 19,7:1. Rekening houdend met de motorgrootte 16.0:1, zou de volgende gearing resulteren:

Voor een typische 24-klepper is de opvoerdrukverhouding = 3,32:1.

Geverifieerd kan worden dat deze vertanding in elke situatie nauwkeurig is voor alle kleppen en krukas. Daarom is er geen reden om over te schakelen op een andere vertanding volgens de bovenstaande vertanding. Aan de andere kant, als men denkt meer koppel of meer tijd op het gaspedaal nodig te hebben, moet men rekening houden met de vermogenscurve en de afstellingscurve van de motor.

Voor een 2-takt motor met turbolader kan men het volgende overbrengingssysteem gebruiken:

– oorspronkelijke drukverhouding = 9,7:1

– beginbrandstof = 9,7 / 2 = 19,07:1

-de motor uitrusten met twee spigot buismotoren van elk 20 pk, met watertoevoer met 2 snelheden en uitlaat met 2 snelheden.

Het tijdstip van de bougies en het ontstekingstijdstip zijn irrelevant voor het bovenstaande systeem.

Het verdient de voorkeur de waterpomp met de inlaatslang te verbinden door middel van opblaasbare slangen, in een verhouding van 6,35:1. De oplossing van dit probleem is:

98,6% van de elektrische energie die door de waterpomp wordt omgezet in mechanische energie, met 2,45:1 als omloopverhouding.

Evenzo voor de uitlaat. De tijd die nodig is om de accu op te laden is gelijk aan de tijd die nodig is om de cyclus van het mechanisch stationair draaien te voltooien (koelvloeistofpomp op de inlaatslang drijft de uitstroom aan, uitlaatgas op de uitlaat drijft de stroom aan). De oplaadtijd is dus 9.