Auto/Motor

Hoe koop ik een auto?

Autogarage Ridderkerk

 

Een plaats om aan auto’s te werken is sinds het begin van de jaren 1800 een traditie in de meeste steden. De eerste autoreparatiewerkplaatsen hielden zich gewoonlijk bezig met de reparatie van paard en boot en werden soms sleepammers of reparatiestations genoemd. Naarmate ze beter gevestigd raakten, gingen ze zich ook bezighouden met reparaties aan lichte motorvoertuigen en in 1885 werd de eerste Italiaanse auto gemaakt.

De eerste volledig uitgeruste plaats om een auto te parkeren werd uitgevonden in 1872 in Howtham, West Sussex, door een elektricien en tandarts met de naam Domnia Park. De eerste echte garage werd geopend in Reading, Engeland, in 1907 door de London Vehicarcotics Society.

Dankzij John Bigeon, een eigenaar van een autogarage in Birmingham, die experimenteerde met verschillende ontwerpen voor onderhoudsapparatuur voor auto’s, zoals luchtcompressoren, een krik en andere apparatuur, en de accu’s continu van nieuwe energie voorzag, was de garderobe de eerste autogarage die in fotolatinehout werd voltooid. Op 17 februari 1960 verdiende John een fortuin toen hij een tweedehands huis uit 1923 kocht op Waverley Hill, Hemel Hempstead.

Auto supermarkten: De autosupermarkt staat over het algemeen vol met “kant-en-klare” levensmiddelen en dranken die men op menukaarten pleegt aan te bevelen. Meestal zijn dit dezelfde merken die we in onze supermarkten zien. Plus ze hebben de kleuren uitgezocht voor de afzonderlijke items. En Richard Trattoria, directeur van Luton, zei dat hij graag dingen koopt waarmee hij zijn uniform kan matchen. Dus als hij schoenen gaat kopen in de supermarkt, kijkt hij naar zijn uniform.

De mensen zijn zich er meestal niet van bewust dat een autosupermarkt niet altijd de aanbevelingen van de fabrikant volgt. Als in een schap van een drive-in restaurant niet de schoen of het paar schoenen staat dat hij wil hebben, kan hij dat in zijn mandje doen en het bij thuiskomst ophalen. In gangpaden van supermarkten moet hij de voet van de rem tillen en op het voorterrein stoppen. In gangpaden waar hij de voet niet van de rem kan halen omdat de stapel onderVersailles die hij in plaats van schoenen heeft gelegd hem dat niet toestaat, moet hij de gangpaden doorfietsen om te vinden wat hij wil. Soms moet hij twee tochten maken.

Met de toenemende ontwikkeling van het Internet hebben leveranciers van autosupermarkten of auto-onderdelen een toenemend aantal mensen gevonden die online willen bestellen. De eerste autosupermarkten, zoals Tesco in Spr Banking Approval en Luton, hebben online-verkooppunten en zij zeggen dat hun online-bestelling nu gelijk is aan 30 procent van hun verkoop. Luton heeft ook een parkeergarage geopend in de kelder van itsqueso waar klanten kunnen reserveren, met gebruikmaking van hetzelfde websysteem. Klanten moeten on line reserveren, met een kaart betalen en de auto laten afleveren.

Hoewel er veel leveranciers zijn die geen auto’s op het internet aanbieden, hebben veel van hen wel bronnen die zij kunnen raadplegen als hun online winkels niet hebben wat zij willen. Frankrijk heeft talrijke autosupermarkten die allemaal auto’s van bijna 100 procent kwaliteit verkopen. Ook Italië heeft talrijke online bronnen. In principe is het nog steeds een kwestie van precies vinden wat men wil. Maar dat verandert langzaam naarmate autospecialisten meer en meer manieren vinden om de beste auto’s op de markt te brengen.

Papestar, een analist van de wereldwijde industrie, formuleert het zo: “De ambities van autosupermarkten om basisproducten voor de massamarkt te worden, zijn begrijpelijk. Maar zij moeten succes hebben op de eerste markt – de VS – voordat andere groepen (waaronder de gebruiker) in volume bij hen zullen kopen. Het internet is de belangrijkste weg geworden om de fysieke winkel te combineren met het internet, en dit helpt steeds meer de onderkant van de markt. Autosupermarkten moeten andere manieren vinden om te opereren, door een breder assortiment aan te bieden zonder ingewikkelder te worden.

In het verleden was het gemakkelijk om auto-onderdelen te vinden, maar toch waren de zaken niet zo goed. Dit komt omdat de concurrentie hevig was en de kosten ook hoog waren. De meeste leveranciers waren kleine onafhankelijke garages en zij beschikten niet over het kapitaal of het geschoolde personeel dat grote concernbedrijven voor hen konden leveren.

Maar leidend in de race naar online retailers was eBay. eBay, een bedrijf opgericht op het internet, draaide internet verkoop, en geïntroduceerd door Bill maar liefst 28 procent van de online retail sales. Sindsdien, is eBay gegroeid van het zijn een online slechts affaire aan een merk als kleinhandelservaring. Het biedt niet alleen winkelen via het internet, maar het laat verkopers adverteren, verkopen aanbiedingen voor producten, kopers vinden over het hele land, en het bedrijf blijft groeien met sprongen en grenzen.

Er zijn enorme kansen voor eBay geweest sinds het winkelend publiek de mogelijkheid kreeg om van alles online te kopen, waaronder gassen en diesel en smeermiddelen, creditcards en zelfs eenvoudige medische artikelen zoals hoestdruppels of medicijnen. Maar een auto kopen is iets dat nog heel nieuw is voor eBay-kopers. Maar ze maken gebruik van een bestaande infrastructuur die hen in staat stelt om hun allereerste auto aan te bieden als proefrit van de online winkel, net deze zomer.

 

LEES MEER :