Auto/Motor

Motor Motor

Deutz onderdelen

Deutz motoronderdelen: Verdiensten van Deutz Technologie

o Deutz-Centre Motor: Dit 1,5 L model motor kan ook de instap performance motor genoemd worden. De lichtgewicht motor maakt gebruik van een “high performance” nokkenas.o Deutz-Centre 4L60-E: Deze motor heeft 4L60-DX en maakt gebruik van een “selectieve katalytische reductie” techniek.o Deutz-Centre T180-Bu: Met voordelen van een 2.0L TDI en een 2.0L S-TEC, heeft deze motor een zeker tot koppel van 0-1750 N-m.o Deutz-Centre T 180-Cpa: Naast voordelen, heeft deze motor een goed brandstofverbruik van 9,2 liter per 100 km.o Deutz- tofu: Volledig geëvacueerde CC, deze 1,5L motor kost 1,6 liter benzine tegen 1,1L diesel.o Deutz Vortaro: De Vortaro is verkrijgbaar in drie versies: de 20-Zti, de 30-Zti en de 40-Zti.

Motorvermogen

Brandstofverbruik en emissiebesparing

8 – 11 km/l – 40 – 70 mpg6 – 1.8L – 47 – 60 mpg4 – 1.6L – 29 – 41 mpg6 – 2.0L – 61 – 68 mpg4 – 2.7L – 37 – 52 mpg6 – 3.0L – 23 – 29 mpg

Afhankelijk van de snelheid, de turboboost, de transmissievloeistof en het model en type motor, variëren het brandstofverbruik en de uitstoot. Maar onze verwachtingen zijn dat bij een snelheidsbereik van 100 km/u en meer, de beladingen in onze auto’s de geïntroduceerde oliën uiterst efficiënt verbruiken.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De Duitse merken hebben een reputatie van wereldklasse op het gebied van betrouwbaarheid. Na wereldwijd meer dan 130.000 klanten te hebben geëvalueerd en motoren van topkwaliteit te hebben geselecteerd, heeft Implant Products Ltd ze gecertificeerd. Volgens Dr. Thomas D. Laube, President/ CEO van Implant Products Ltd., “kopen klanten geen Implant-motoren omdat ze zeggen dat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ze kopen Implant-motoren omdat ze geschikt zijn voor hun doeleinden. We hebben een garantie die beter is dan welk ander voertuig ter wereld ook, en dat is wat klanten willen.” Hij voegde er ook aan toe: “Onze motoren zijn zeker een goede waarde. We hebben minder dure producten dan de meeste motoren in onze klasse. Ik ben er zeker van dat onze klanten onze motoren zullen blijven kopen omdat het uitstekende producten zijn en omdat ze het werk doen waarvoor ze zijn ontworpen.”

Tune Up

In tegenstelling tot benzinemotoren die op regelmatige basis worden afgesteld, worden motoren eenmalig afgesteld. Een voertuig met handgeschakelde versnellingsbak wijkt niet af van de optimale snelheid waarvoor het is gemaakt, hoe hard u het ook probeert.

Motoren worden vervaardigd met een ideaal lucht-brandstofmengsel. Het is echter moeilijk en tijdrovend om een constante en betrouwbare aanvoer van de fundamentele ingrediënten van dit mengsel te verkrijgen. Om een motor optimaal te laten werken, moet hij over voldoende stikstof (voorraad uitlaatgassen) en brandstof (beschikbare brandstof) beschikken. Voor uw auto of vrachtwagen zal dit mengsel van stikstof en brandstof worden geleverd.

De fabricage van een bevredigende, probleemloze, brandstofefficiënte auto of vrachtwagen is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. Beginnend met een brandstofinjectiesysteem, kan de computer in het hele voertuig alleen het ideale brandstofmengsel identificeren dat rijk is aan stikstof en zeer arm aan brandstof. Miljoenen berekeningen worden elke seconde gemaakt terwijl het voertuig loopt en de resultaten worden via de OBD-bus naar de instrumentencluster gestuurd.

De computer in een voertuig kan alleen de juiste calibraties maken voor de ophanging, de besturing, en de motor. De computer kan geen brandstofinjector maken als de computer niet wordt geïnformeerd door het gaspedaal. De brandstof moet worden verstoven (in auto’s met handgeschakelde versnellingsbak) of verdampt (in auto’s met automatische versnellingsbak) voor een optimaal legeringsproces.

Implant heeft een inspectieproces dat voorafgaat aan de certificering. Dit proces omvat 19 standaardtests (die worden uitgevoerd door de erkende wederverkoper van Implant). Elk van de tests is bedoeld om interne gebreken aan het licht te brengen die niet kunnen worden hersteld en moeten worden gerepareerd.

Externe bedrijven kunnen de tuning voor u doen, maar u moet extra betalen voor hun diensten en u kunt een auto of vrachtwagen die u hebt gekocht niet aanpassen. Er is een aanzienlijke uitgave aan gereedschap en arbeid.

Wat is het verschil tussen Implant, Autoneum, Econo, microbioom en pogingen? onbelangrijk

Als u wilt dat uw auto of vrachtwagen gemonteerd met meer paardenkracht, meer koppel, een beter brandstofverbruik, en verbeterde emissie-controles allemaal voor minder dan $ 150, wilt u misschien de geïntegreerde diensten aangeboden door inception te onderzoeken en hun diensten te onderschrijven.