Auto/Motor

Wat is raamfolie

autoraam

 

Wat is raamfolie?

Het is een plastic materiaal dat gewoonlijk wordt aangebracht op een raam, dat van glas, kunststof, glasvezel of Vinyl is. Een raamfolie zorgt ervoor dat licht dat het gebied binnenkomt, door de folie wordt doorgelaten om te worden ontweken als het raam is uitgerust met een paniekmechanisme. Deze folie geeft de schuld aan het glas of het plastic frame van het raam door de vervuiling die wordt veroorzaakt door de periodieke opwarming van de lucht.

Niet alle folies zijn van dezelfde kwaliteit. Reiniging is net zo belangrijk als het aanbrengen van raamfolie op uw raam. Een goed schoonmaakmiddel zal de folie niet beschadigen en kan nog steeds effectief zijn bij het verwijderen van vuil, stof, vlekken en geuren veroorzaakt door natuurlijke vochtigheid.

C Protector film is een goede all-round raamfolie voor elk huis. De folie is getest op bescherming tegen een reeks chemicali├źn die in huis worden gebruikt. De folie is geparfumeerd om geurtjes van welke aard dan ook af te weren.

Thermoplastisch polyurethaan (TPU) is een van de meest gebruikte coatings voor ramen van het kunststof kozijn. Andere zijn brons, zilver, cuticula, of een eenvoudige Young-Gris asbak. TPU is een acroniem voor Thermoplastisch polymeer Ureum met kunststoffen. Het product is gevoelig voor temperatuur, waardoor het geschikt is voor gebruik bij koud weer.

Plafondfolies worden ook gebruikt als alternatief voor het installeren van gordijnen, aangezien het materiaal stijf genoeg is om lamellen of jaloezie├źn te dragen zonder door te buigen. Een andere eigenschap is dat de folie doorschijnend is, zodat u de ramen kunt zien. Plafondfolies zijn wellicht op weg om opvallende raambekleding te vervangen, aangezien functies die praktisch zijn worden gepromoot.

Maak uw keuze uit raamfolies. Ongeacht uw woon- of werkomgeving, u zult de voordelen van raamfolies kennen. Kies folies die lang meegaan en die praktisch zijn voor uw huis of kantoor.

Lees meer:

Zonwerende raamfolie

Autoruiten tinten