Auto/Motor

Taxi nodig?

Taxi

Onze gemeenschappen zijn erg afhankelijk van vaste taxibedrijven. Onze bevolking stijgt en de waarde van onroerend goed gaat mee met de economie. Onze wegen zijn een steeds gevaarlijker arena, en terwijl er minder ongelukken gebeuren, komt er steeds meer criminaliteit in onze steden. Daarom bieden limousines de beste kansen voor veiligheid, efficiëntie en economische stimulans.

Veiligheid

Er zijn maar weinig strijdbare situaties in een stad, waarin een groot aantal klanten op een onmiskenbare manier overlast kan ondervinden van een gewetenloze taxichauffeur. Helaas is een groot aantal straattaxi’s onervaren, ondergekwalificeerd, gewetenloos en mogelijk gewelddadig. De standaard van het rijden en het sluiten Times zetten elk bedrijf dat zijn naam zet in de ramen, zoals ze verdienen een goed leven door de dagelijkse tarief.

De voorruit vullen

Het is een bekend gezegde, dat een auto vol klanten een slechte taxi is, en een taxichauffeur die geen oog heeft voor het comfort van zijn passagiers is al even slecht. We hebben allemaal de beelden gezien van de taxichauffeurs, die tarieven najagen over de enorme afstanden van de ene kant van de stad naar de andere. De overgrote meerderheid van de passagiers, als ze regelmatig, fatsoenlijk en eerlijk zijn, nemen de taxi als ze die krijgen. Ze weten dat er iemand is om mee te rijden, en dat ze hem aan het eind van hun reis kunnen afzetten. De taxichauffeur die de bestemming goed kent, en de navigatie heeft geregeld met de betreffende kaart, stopt aan de kant van de weg, stemt in met de vastgestelde tijd om de passagiers op te halen en komt dan, ongeacht het weer, in zijn voertuig, op de vastgestelde tijd, om hen naar hun bestemming te brengen. De enige reden dat hij hen niet in een ander voertuig bereikt is extreme overbevolking, of als de klant erg arm is, letterlijk het gewicht van de passagiers niet van het voertuig kan krijgen en hen elders voor vervoer kan plaatsen.

Mechanische storing is in het algemeen een slechte zaak, die het gevolg is van een fout in het ontwerp, de materialen of de elektronica. De fout ontstaat wanneer een ingewikkeld systeem dat voor veiligheid en beveiliging zorgt, wordt verwaarloosd. Dit kan het gevolg zijn van een kortsluiting in de bedrading, een defect relais of zelfs een defecte zekering. Wanneer de storing actief wordt, zal de bedrading naar de massa gaan en zal de cabine niet starten. Er zijn reparatie dealers die deze storingslijnen zullen inspecteren en de gevonden punten als oorzaak van de storing zullen vervangen, indien mogelijk, terwijl de apparatuur nog onder onze controle is.

De enige remedie voor dit probleem is te vinden in Dagelijks Onderhoud en Reparatie van de Elektronische modules. Essentiële oliën, beschermende brandstoffen en smeermiddelen, spatschermen, beschermmoeren en bouten, moeten allemaal regelmatig worden gecontroleerd. Tekorten aan een van deze items zal de cabine actief doen worden en de bestuurder zal merken dat het voertuig zich verzet tegen stoppen.

De meest voorkomende onderdelen die als gevolg van een defect gecontroleerd worden, zijn de koelventilator en de aircocompressor. De cabine functioneert niet als een van beide niet werkt als gevolg van een storing of als de airconditioning wordt toegepast terwijl de motor nog draait. Deze zijn over het algemeen goed geregeld in het onderhoudsprogramma van de fabrikant en zijn gemakkelijk beschikbaar voor oogonderzoekers om te controleren.

Het is interessant op te merken dat de controle van de koelventilator en de aircocompressor, samen met een druktest, de levensduur van deze integrale onderdelen van het voertuig zal verlengen. Dagelijks onderhoud en reparatie zullen ervoor zorgen dat de voertuigen hun nuttige leven voltooien, en de mate van slijtage ervan verminderen. Het hard verdiende geld, dat aan het onderhoud van deze belangrijke onderdelen wordt besteed, moet worden gebruikt om ervoor te zorgen dat deze altijd in topconditie verkeren, zodat de bestuurder kan rekenen op betrouwbaar, efficiënt vervoer, het voertuig economisch optimaal blijft rijden en de brandstof zo zuinig mogelijk wordt gebruikt.