Auto/Motor

De Taxi Meter

Uber Taxi

 

De uber taxi is te zien in de hoofdsteun van een taxi. De motor van de sedan of de vrachtwagen moet voldoende vermogen genereren om het hele voertuig voort te duwen, zodat hij de versnellingsbak kan schakelen en een reactietijd heeft die zo kort is als een tik.

Om ervoor te zorgen dat elke passagier de kans krijgt om de taxi te gebruiken, moet het interieur ruim zijn. Een overvol passagierscompartiment stelt personen bloot aan het risico van verwondingen in geval van een botsing. Het volume van de cabine kan bestaan uit nikkel-metaalhydride en samengesteld zijn uit meer dan 60 procent recycleerbaar materiaal. De buitenkant van een taxi wordt onderworpen aan agressieve chemische reinigingsmiddelen en blootstelling aan stikstofdioxide om het risico van stikstofrotatie uit te schakelen. Stikstofdioxide kan een verwoestend effect hebben op personen met astma of preventieve aandoeningen van de luchtwegen.

Het vervoermiddel stelt EG/Meccan voor. Een standaard-taxi is een vierwielig voertuig met een open in- en uitstapmogelijkheid voor de passagiers, mogelijk gemaakt door de zijkanten van de bestuurders- en passagierscabine. Er zijn 12 uitgangen terwijl een open achterkant acht uitgangen vereist. Zowel in moderne als in oude cabines zijn er verschillende ruimten die naar beneden kunnen worden gelaten voor de afvoer van regen- of vloedwater. De zitplaatsen zijn zo gerangschikt dat alle passagiers een zitplaats en een armleuning hebben, afgewisseld aan de vier beide zijden, om het comfort van alle passagiers te verzekeren. De ventilatie in nieuwere cabines geschiedt door middel van beweegbare afdekkingen over het hoofd van de vaste zitplaatsen. Deze kappen zijn ontworpen om te worden verwijderd voor luchtverfrissers of voor de noodgevallen te navigeren. De belangrijkste stelregel is die van de driepuntsveiligheidsgordel, die evenveel aandacht krijgt voor de achter- als de voorpassagiers. Elke zitplaats is voorzien van een veiligheidsgordel en het is een systeem van gewatteerde riemen die ons op onze plaats houden bij een botsing. Er zijn airbags in taxi’s. Er is betrouwbare beveiliging door video-, geluids- en deurcamera’s om de veiligheid te garanderen en het imago van de taxi te bevorderen. Het agressieve element, voornamelijk agressieve passagiers, wordt teruggedrongen zodra de chauffeur het gevaar van een botsing inziet. In taxibedrijven is de maximumsnelheid vastgesteld en zij houden zich daar strikt aan. Hun chauffeurs, die hun vak kennen, zien er nauwlettend op toe dat zowel zijzelf als de passagiers geen schade wordt berokkend. Dergelijke diensten zijn weliswaar van essentieel belang, maar vormen soms een bedreiging voor de taxi-exploitanten, waardoor zij geen moeilijkheden met de autoriteiten willen. Er zijn ook formaliteiten en voorschriften voor taxi’s om het ophalen en afzetten van passagiers te verzekeren. De chauffeur moet zeer voorzichtig zijn omdat de kans op een ongeval kleiner is als de hoofdoorzaak de trage beweging van de motorfiets is. De douanevoorschriften zijn verschillend voor elk land waar u rijdt. Bij aankomst moeten alle voertuigen worden beoordeeld en wordt het belang ervan ter plaatse beoordeeld. Camera’s, sloten, controle van documenten, wattage van de hoofdtelefoons van taxi’s zijn onderzocht om het beste gemak voor zowel de klant als de chauffeur te garanderen. Een chauffeur moet ervoor zorgen dat het voertuig is uitgerust met de nodige documenten voor zowel hem als de klant, waardoor de vergadering voor vergadering is plezierig en probleemloos.

 

LEES MEER :