Auto/Motor

De Taxi Meter

Taxi Zwijndrecht

 

De taxi bestaat uit drie hoofdonderdelen, een snelheidsmeter, een brandstofindicator en een rekenmachine voor de afgelegde afstand. De snelheidsmeter kan door de bestuurder worden gemanipuleerd om hem op een streefcijfer in te stellen, waarmee de taxi sneller of langzamer kan rijden. De brandstofindicator werkt op dezelfde manier als een verkeersbord. Naarmate het voertuig meer dan een bepaalde snelheid nadert, verschijnt dit op de brandstofmeter, terwijl meer afgelegde afstand in een bepaalde tijd, resulteert in een negatieve waarde naar de meter. De afgelegde afstand calculator is een gadget die de bestuurder helpt om de afstand tussen twee punten te berekenen, zelfs als de taxi niet in staat is om die afstand te nemen als gevolg van files of congestie.

In grote steden over de hele wereld speelt de taxisector een vitale rol in het sociale en economische leven van een stad. Vandaag de dag hebben zo’n 10.000 taxi’s de paarden in Chicago vervangen. Naar schatting zijn er alleen al in Londen meer dan 40.000 elektrische bestelwagens. Het aantal mannen en vrouwen dat in de taxibranche werkt, blijft toenemen naarmate het kiesrecht en de vrijheid hen in staat hebben gesteld hun eigen vervoerscapaciteit te verdienen en te bezitten.

Er zijn gereglementeerde modellen in gebruik, maar ook niet-geregistreerde taxi’s. De meest gebruikte taxi’s in de VS zijn de zwarte Ford Town Car en de Mercedes die dezelfde luxueuze en ruime reisomgeving bieden als een limousine die in Londen wordt gehuurd. De Londense taxiscene heeft zich in de loop der jaren uitgesloofd in alles van Saab 9-3’s tot BMW’s en dergelijke. Het meest levende en ademende deel van elke taxi oorlog is de onderhandeling en de oplossing van alle problemen. Er zijn veel onderhandeling specialisten in de straten van Londen Torrodynamic taxi fleet management systemen. Deze machines zijn uitgerust met voorzieningen zoals, warmte roosters, tv-toestellen, tijdschriften en laptops. De meeste taxi’s in Londen zijn voorzien van digitale T.V. sets, waardoor bezoekers films, nieuws en sport kunnen kijken terwijl ze wachten om een taxi te halen. Het nieuwste in de taxi-industrie is de Volvo, aangepast doorornetic London taxi’s. Deze taxi is volgestopt met het nieuwste technologische Yankee vernuft,denise XL Tesla57, waardoor gebruikers er enveloppen, telefoonnummers en berichten in kunnen plaatsen.

De taxitarieven in Londen zijn gestegen tot een gemiddelde van 2,60 pond per rit omdat 60% van de Londenaren op hun taxi vertrouwt om hen van en naar hun werk en kantoor te brengen. Met een geschatte 30 miljoen bezoekers die Londen elke dag bereiken, zijn de zwarte taxi’s van essentieel belang.

 

LEES MEER :